Doorgaan naar inhoud

Zoals ik jou ken, ken jij mij [e-Book]

Mijn jaren met Hella

Zoals ik jou ken, ken jij mij - Yvonne Keuls
e-Book
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Omschrijving

Yvonne Keuls biedt met Zoals ik jou ken, ken jij mij een boeiende inkijk in de televisiewereld én in de literaire wereld van de jaren zestig en zeventig. De groeiende populariteit van de televisie en de emancipatie van de vrouw worden levendig beschreven, evenals de generatie in Nederland die ‘het Indische leven’ zo mist.

Als jonge toneelschrijfster bewondert Yvonne Keuls de auteur Hella S. Haasse. Ze heeft haar boeken gelezen en gaat naar haar lezingen, maar durft haar nooit aan te spreken. Tot ze door David Koning, hoofd van de afdeling Drama van de ncrv-televisie, wordt benaderd om de eerste literaire televisiebewerking te maken. Hella Haasse wordt haar literair adviseur. Het is het begin van een roerige tijd.

Zoals ik jou ken, ken jij mij van Yvonne Keuls is een ode aan een bijzondere vriendschap tussen twee schrijfsters die elkaar inspireerden maar ieder ook hun eigen weg gingen omdat ze trouw bleven aan hun eigen opvattingen – een intrigerend verhaal over Indische wortels, schrijverschap en loyaliteit.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.