Doorgaan naar inhoud

Zink

Zink - David Van Reybrouck
Luisterboek (MP3)

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Niet beschikbaar

Omschrijving

** Boekenweekessay 2016 - verkrijgbaar tussen 12-20 maart 2016. **

Nederland, België en Duitsland hebben meer dan een eeuw lang een gemeenschappelijk buurland gehad: Neutraal-Moresnet, een volkomen vergeten ministaatje dat nu tot Duitstalig België behoort maar van 1815 tot 1918 een eigen vlag, eigen bestuur, eigen rijkswacht (één veldwachter), eigen postzegels (twee weken geldig) en eigen nationaal volkslied had (in het Esperanto nog wel). Het was drieënhalve kilometer groot. Men vond er zink, stokerijen, cabaretten, bordelen, smokkelaars, filantropen en bossen.

In zijn Boekenweekessay traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van dit vergeten landje. Meer dan een accident d’histoire roept het vragen op naar geschiedenis, herinneren, grenzen en landen. Het resultaat is een prachtige ode aan een vergeten buitenland.

Na Congo, en terwijl hij zijn grote Indonesiëboek in voorbereiding heeft, schrijft David Van Reybrouck in Zink over een bijzonder ‘land’. Een land dat een eeuw lang bestond en dat hedendaags België, Duitsland en Nederland met elkaar verbindt.

Het essay is tijdens de Boekenweek in de boekwinkel verkrijgbaar voor € 2,50




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.