Doorgaan naar inhoud

Zakelijke en publieksevenementen

Zakelijke en publieksevenementen - Lenny Kaarsgaren
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wat voor soort evenement je ook organiseert, elk evenement kan maar één keer tot een onvergetelijk succes worden gemaakt. Het is de uitdaging om dat voor elkaar te krijgen, want elk evenement vraagt om een unieke voorbereiding.
Bovendien worden steeds hogere eisen gesteld aan evenementen. Authenticiteit en beleving zijn daarbij sleutelwoorden. Het organiseren van een evenement vraagt om een gedegen voorbereiding, kennis van 'vak en markt', een behoorlijke dosis creativiteit, logistiek inzicht en een sterk organisatorisch vermogen.

Zakelijke en publieksevenementen helpt je om al deze aspecten te leren. In dit boek komen alle onderdelen aan bod die bij het organiseren van een evenement een rol kunnen spelen, of het nu een personeelsfeest, een congres, seminar, festival, beurs of sportevenement betreft.
Het boek maakt een duidelijk onderscheid tussen zakelijke evenementen (zoals conferenties en seminars) en evenementen ter vermaak (zoals personeelsfeesten en relatieontvangsten) en tussen besloten en publieksevenementen, omdat deze verschillen vaak bepalen wat van belang is bij de organisatie.

Zakelijke en publieksevenementen is opgebouwd aan de hand van vijf fases, die bij de organisatie van elk evenement doorlopen moeten worden. Deze fases worden in chronologische volgorde besproken, van het definiëren van alle uitgangspunten tot het zorgvuldig componeren van een geschikte programmering, en van een perfect gecoördineerde uitvoering tot de afsluitende evaluatie en afronding.
Het boek bevat ten slotte algemene informatie over onderwerpen als beurzen, kengetallen en tips en trends, die nuttig zijn om de vijf fases efficiënt en effectief te kunnen doorlopen.

Op de website www.pearsonxtra.nl is voor studenten en docenten aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een begrippentrainer, filmpjes, cases, opdrachten en formats en voorbeelddocumenten van diverse formulieren en checklists.

Lenny Kaarsgaren is trainer en directeur van Effectivents (www.effectivents.nl), een evenementenbureau dat kennis aanbiedt in de vorm van trainingen en advies op het gebied van evenementenorganisatie.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.