Doorgaan naar inhoud

Wonderen van de moderne wetenschap

Wonderen van de moderne wetenschap - L. Bertin
Paperback
Nieuw vanaf 14,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
14,99
Levertijd: 1-2 werkdagen

Eén van de boeken uit de serie Vantoen.nu

Omschrijving

Ontdekkingen en uitvindingen zijn altijd boeiend. Zelfs zogenaamd "bekende" uitvindingen zijn dat wanneer ze duidelijk beschreven worden, want in vele gevallen weet de gemiddelde lezer als puntje bij paaltje komt er maar bitter weinig van. Maar wat dit boek zo bijzonder waardevol maakt, is dat het zoveel aandacht besteedt aan het vele dat momenteel nog in ontwikkeling is of binnen afzienbare tijd tot ontwikkeling zal komen.
Het thema "energie en energiebronnen" (voor onze moderne wereld van vitaal belang) neemt in dit boek een ruime plaatst in. Besproken worden o.a. de energie in de praktijd van het leven, de kernenergie, andere krachtbronnen, het benutten van de zonne-energie; verder komen aan bod allerlei vervoermiddelen en motoren, speciaal de vele typen moderne motoren die in de luchtvaart gebruikt worden. Daarnaast krijgen interessante onderwerpen als automatisering, ontdekking van het heelal, ultrasonisch geluid, meteorologie en vele andere de aandacht die ze verdienen. Alle zijn ze met voorbeelden uit de praktijk toegelicht. Vele nieuwe ontdekkingen die de lezer in zijn krant alleen maar vermeld vindt, krijgen hier een duidelijke bespreking.
Velen voelen hun gebrek aan kennis in dit opzicht als een gemis, maar vinden niet gemakkelijk goede informatie in één boek overzichtelijk bijeen. Daarom zal dit boek uitermate welkom zijn.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.