Doorgaan naar inhoud

Wolfstijd

een tweestemmig verhaal over het chronischevermoeidheidssyndroom

Wolfstijd - Els Hellinckx, Walter Hellinckx
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Els was een veelbelovende studente in het zesde jaar geneeskunde toen de eerste symptomen van CVS zich in volle kracht manifesteerden. In plaats van arts werd zij patiënt. Els heeft steeds met pijnlijke precisie genoteerd wat ze in de loop der jaren heeft beleefd en hoe de ziekte haar leven in één klap veranderde en verarmde. Ze vroeg haar vader het verhaal te lezen van haar leven met CVS. Hij las haar verhaal in een ruk uit en bleef ontdaan en verward achter. Zowel als vader en als professioneel hulpverlener had hij niet alleen de ernst van haar situatie onvoldoende ingeschat maar bovendien had hij ook nog vaak op de verkeerde wijze gereageerd. Els stelde hem voor om zijn reflecties op haar verhaal te noteren. Zo werd dit boek een tweestemmig verhaal. In het uitgebreide tweede deel hebben de auteurs om tot een vollediger beeld van het chronischevermoeidheidssyndroom te komen het verhaal van Els aangevuld, verhelderd en verbreed met getuigenissen van andere patiënten en met informatie uit recente wetenschappelijke publicaties. Zij proberen ook suggesties en adviezen te geven aan de CVS-patiënten, andere chronisch zieke patiënten, hun omgeving en hun artsen.

Over de auteur:

Els Hellinckx begon met succes de opleiding geneeskunde aan de K.U.Leuven maar moest wegens ziekte in het zesde jaar haar studies stopzetten. Zij is gehuwd en moeder van twee kinderen.

Walter Hellinckx, vader van Els, is professor emeritus van de K.U.Leuven. Hij was jarenlang hoofd van het Centrum voor Orthopedagogiek van de Faculteit der Psychologie en Pedagogische Wetenschappen en van de Orthopedagogische Consultatiedienst. Hij publiceerde talrijke boeken en artikelen over kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.