Doorgaan naar inhoud

Welkom in Nederland

kennis van de Nederlandse maatschappij voor het inburgeringsexamen

Welkom in Nederland - Marilene Gathier
Paperback
Nieuw vanaf 44,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
44,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

In Welkom in Nederland maken anderstaligen kennis met de Nederlandse maatschappij en kunnen ze zich voorbereiden op het onderdeel 'Kennis van de Nederlandse maatschappij' (KNM) van het inburgeringsexamen. Ook wordt er geoefend voor de onderdelen Lezen, Luisteren, Spreken en Schrijven van het Inburgeringsexamen op niveau A2.

Welkom in Nederland is een duidelijke, laagdrempelige methode, die zowel individueel als in groepsverband kan worden ingezet. Tienduizenden cursisten hebben er eerder hun KNS-examen mee voorbereid. In 2015 is KNS veranderd in KNM. Deze derde druk sluit naadloos aan op de eindtermen van het KNM-examen.

Welkom in Nederland is een praktische methode die in 10 hoofdstukken het complete scala aan KNM-onderwerpen behandelt, waaronder: Wonen, Gezondheidszorg, Opvoeding, Onderwijs, Werken en Geschiedenis. Maar ook taalvaardigheid wordt getraind: woordkennis, gespreksvragen en tekstbegrip. Op de bijbehorende website staan interactieve oefeningen voor het inburgeringsexamen en filmpjes bij de thema's van de hoofdstukken. Ook vinden de gebruikers daar uitgebreide woordenlijsten in vier talen (Nederlands, Engels, Turks en Modern Standaard Arabisch).

De derde, herziene druk is volledig geactualiseerd en aangepast aan het KNM-examen uit 2015. Alle eindtermen komen aan bod en worden uitgebreid geoefend. Daarnaast bevat deze nieuwe uitgave oefenmateriaal bij ieder hoofdstuk ter voorbereiding op het nieuwe examen spreken op taalniveau A2. De audio-/videofragmenten bij de oefening staan op de website. Ten slotte zijn ook de woordenlijsten geüpdatet.

Marilene Gathier heeft haar eigen taalbureau 'De Taalvraag'. Hier werkt zij als educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands. Eerder schreef zij samen met Dorine de Kruyf de lesmethoden Schrijf Vaardig, Beter lezen en Verder lezen, en het Leerwoordenboek Nederlands.




Recensies

Gemiddelde waardering

4 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.