Doorgaan naar inhoud

Verlegen

meer zelfvertrouwen leren

Verlegen - Pieternel Dijkstra
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00. Nieuw vanaf 16,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
16,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Eén van de boeken uit de serie Vantoen.nu

Omschrijving

Je opgelaten voelen in gezelschap, blozen, een blackout krijgen tijdens een speech of sollicitatiegesprek. Het zijn allemaal vormen van verlegenheid en sociale angst. Wat kun je ertegen doen en hoe kom je ervan af?

Vaak zijn het niet de situaties zelf die sociale angst en verlegenheid opwekken, maar de gedachten die mensen over deze situaties hebben, zoals 'Ik ben niet goed genoeg' of 'Als ik maar niet afga'. Het gevolg: je durft niet meer te praten met iemand die je niet kent of staat met je mond vol tanden als iemand een kritische vraag stelt. Het risico bestaat bovendien dat mensen 'enge' situaties gaan vermijden of in een sociaal isolement terechtkomen.

Pieternel Dijkstra legt in heldere, bondige taal uit waar verlegenheid, faalangst en sociale angst vandaan komen. Ze geeft veel tips, oefeningen en tests die zullen helpen om verlegenheid en sociale angst te overwinnen, meer zelfvertrouwen te krijgen en beter met 'enge' situaties om te leren gaan.

Dr. Pieternel Dijkstra is psychologe en werkzaam als therapeute en freelance-auteur voor bladen als Santé, Libelle, en Goed Gevoel.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.