Doorgaan naar inhoud

Verhalen verbinden

ruimte voor vertellen op school

Verhalen verbinden - A. van der Harst, Bert van den Berg, C. Fortuin-van der Spek
Hardback
Nieuw vanaf 24,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
24,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

verhalen verbinden
Mensen en verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen groeien door verhalen. Zo leren zij de wereld om zich heen kennen. Waar ruimte wordt gemaakt voor vertellen, ontstaat een plek waar jongeren leren van ervaringen van elkaar of van ouderen. Verhalen zijn geen informatiedragers, maar voertuigen van praktische wijsheid die het leven richting geven. Iedereen, jong of oud, draagt verhalen met zich mee die het verlangen naar een goed en echt leven wekken.
Dit boek wil de kunst van het vertellen als instrument voor het delen van ervaringskennis weer terugbrengen in het hart van de school. Het is geschreven voor leraren die dagelijks in het contact met leerlingen en met elkaar gestalte geven aan zinvol en levensecht onderwijs. Zij vertellen elke dag kleine en grote verhalen die zij verweven in hun lessen.
Dit praktijkboek wil hen ondersteunen in het scheppen van een klimaat waarin verhalen van leerlingen en leraren elkaar kunnen raken zodat iedereen in de klas leert aan en met elkaar. Hoe roep je de verhalen van de leerlingen wakker? Hoe sluit je als leraar met een verhaal aan bij situaties die zich voordoen in de klas. Daarover gaat dit boek. Leraren in het voortgezet onderwijs, het beroepsonderwijs en de bovenbouw van het primair onderwijs worden met een keur aan verhalen en voorbeelden wegwijs gemaakt in de wonderlijke wereld van verhalen en vertellen.
Als het boek evenveel plezier in verhalen en het vertellen van verhalen losmaakt bij de gebruikers als het bij de makers heeft gedaan, dan is het in zijn opzet volledig geslaagd.


Specificaties


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.