Doorgaan naar inhoud

Uitweg

een waardig levenseinde in eigen hand

Uitweg - Boudewijn Chabot, Stella Braam
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

In Uitweg beschrijven psychiater Boudewijn Chabot en journaliste Stella Braam drie manieren om waardig en omringd door dierbaren afscheid van het leven te nemen: stoppen met eten en drinken, de medicijn- en de heliummethode. Ook gaan zij in op eventuele problemen met justitie na het overlijden en hoe die voorkomen kunnen worden.

Sinds de verschijning in 2010 heeft Uitwegvoor een aardverschuiving gezorgd. Waar hulp bij zelfdoding voorheen onbespreekbaar was, is het artsen nu toegestaan om (als euthanasie niet mogelijk is) de in dit boek behandelde methoden ter sprake te brengen bij patiënten met een doodswens. Zelfeuthanasie in gesprek met en in aanwezigheid van de naasten verschilt fundamenteel van eenzame en verminkende zelfdodingen.



'Een naslagwerk voor iedereen die zich wil oriënteren in deze materie.' - NRC Handelsblad



Van Uitweg zijn ruim 21000 exemplaren verkocht.



De uitgever en de schrijver van dit boek willen op geen enkele wijze een impulsieve, eenzame en verminkende zelfdoding bevorderen. Er is hen geen onderzoek bekend waaruit blijkt dat de informatie die hier wordt geboden de drempel voor suïcide verlaagt. De uitgever en schrijver van dit boek zijn niet aansprakelijk op welke wijze dan ook, voor de gevolgen die de interpretatie door de lezer van dit boek op de lezer zelf dan wel op derden zouden kunnen hebben. De uitgever en de schrijver van dit boek beogen op geen enkele wijze lezers, onder wie patiënten, artsen, hulpverleners en vertrouwenspersonen, ertoe te bewegen buiten de grenzen van geldende wet- en regelgeving te treden.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.