Doorgaan naar inhoud

Twee rivieren

een inleiding in de Reine-Landtraditie van het Japanse boeddhisme

Twee rivieren - T. Unno
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Japanse Reine-Landtraditie (Shin) dateert van de 6e eeuw toen het boeddhisme voor het eerst in Japan verscheen. In tegenstelling tot zijn evenknie zen, die voornamelijk tot bloei kwam in afgelegen kloosters, werd het Reine-Landboeddhisme hoofdzakelijk beoefend door het 'gewone volk'. De praktijk ervan is dan ook volledig afgestemd op de realiteit van het dagelijkse leven, en kan dus makkelijk aangepast worden aan de hedendaagse omstandigheden van het moderne leven. Ondanks alle opvallende verschillen in methode is het doel van het Reine-Landboeddhisme identiek aan dat van alle andere boeddhistische stromingen: inzicht in de werkelijkheid en opheffing van het lijden.

Twee rivieren geeft een treffend beeld van 'mededogen-in-actie', de karakteristieke eigenschap die aan alle vormen van boeddhistisch onderricht ten grondslag ligt.

Taitetsu Unno, zelf een van de belangrijkste autoriteiten op het vlak van het Shinboeddhisme, is de meest aangewezen persoon om de lezer kennis te laten maken met deze populaire vorm van boeddhisme. Twee rivieren is ook internationaal gezien het eerste boek over de Reine-Landtraditie dat speciaal bedoeld is voor een breed publiek en veronderstelt geen speciale voorkennis van de andere, meer bekende boeddhistische stromingen. De auteur heeft de toon van het boek zo toegankelijk mogelijk gehouden, en in de tekst afwisselend gebruik gemaakt van persoonlijke anekdotes, verhalen en gedichten uit verschillende bronnen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.