Doorgaan naar inhoud

Thuis is Daphne Daphne

het verhaal van een meisje dat niet meer naar school gaat

Thuis is Daphne Daphne - Janine Scherpenberg
Paperback
Nieuw vanaf 22,95

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
22,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

'"En als ik nog naar school moet blijven gaan, ga ik liever dood!" In diezelfde kamer, op precies diezelfde plek waar ze mij dit laat weten, is ze geboren. Ik voelde een diepe schaamte voor het feit dat ik degene was die haar op deze wereld had gezet. De wereld die ze in het begin van haar leventje zo volop leek te bewonderen.'

Daphne, die selectief mutisme heeft, gaat niet meer naar school. Voor haar betekent dat een bevrijding en herstel. Voor haar ouders start een periode van zoeken en strijd. Janine beschrijft hoe ze zoekt naar mogelijkheden om haar kind eindelijk te laten leren. Ze neemt de lezer mee in dat proces. Tegelijk kijkt ze terug in de tijd. Hoe komt een meisje als Daphne in een situatie terecht, waarin de leerplicht haar eerder schade dan leerontwikkeling bracht? Janine ontdekt in haar strijd voor het recht op onderwijs voor haar dochter, hoe zwak de positie van ouders is en hoe zij al met een beetje meer kennis daar een draai aan kan geven.

"Janine geeft zeer helder aan dat de wederpartij van deze kinderen niet zozeer is 'de school' of 'de leerplichtambtenaar'. Het zijn eerder de wetten en praktische bezwaren die in de weg staan aan hun recht op onderwijs. Daarom moet dit boek worden gelezen. Niet alleen door ouders en docenten, maar vooral door degenen die het beleid bepalen waar het gaat om de rechten van het kind en de positie van de ouders." Katinka Slump (onderwijsjurist)

Janine Scherpenberg is kindertherapeut bij haar eigen praktijk voor integratieve kindertherapie, BinnensteBuiten in Almere. Zij is moeder van drie bijzondere kinderen.

www.janinescherpenberg.nl


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Piramidions
  • ISBN:
    9789491439711
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    15,2 x 22,9 x 1,1 cm
  • Gewicht:
    299 gram
  • Aantal Pagina's:
    176
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Augustus 2014


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.