Doorgaan naar inhoud

Tegenpolen

op expeditie naar contrastrijke poolgebieden

Tegenpolen - Unknown
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Al eeuwenlang hebben de poolgebieden een grote aantrekkingskracht op Nederlanders. Voor het geld, avontuur of onderzoek zijn talloze bekende én minder bekende landgenoten ons reeds voorgegaan.
In deze uitgave presenteren geografen, klimatologen, biologen, historici en juristen de onluisterende waarheid over de Noord- en Zuidpool. Een belangwekkende realiteit boordevol contrasten, waarbij geschiedenis en actualiteit hand in hand gaan.

Van 17de-eeuws walvisstation tot florerend pooltoerisme anno 21ste eeuw, van primitieve ontdekking tot hedendaagse olieclaim, van de eerste overwintering tot mondiale vervuiling, van kleine ijstijd tot global warming...
Door de klimaatsverandering staan de poolgebieden momenteel volop in de belangstelling. Ondanks deze aandacht associëren veel mensen de Noord- en Zuidpool nog steeds slechts met ijsberen en pinguïns. Dat is jammer én verontrustend tegelijk.

Een team van gerenommeerde deskundigen neemt ons mee op expeditie naar de wereld van poolonderzoekers, avonturiers en oliebaronnen. Verhalen over het begin en einde van de Nederlandse walvisvaart, over geslaagde en mislukte overwinteringen, over het eerste én het huidige Internationale Pooljaar. Een fascinerende ontdekkingsreis naar de meest waardevolle maar tegelijkertijd meest kwetsbare gebieden op onze aarde.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.