Doorgaan naar inhoud

Sturen naar een intelligente overheid

de bestemming bereiken zonder onngelukken

Sturen naar een intelligente overheid - D. van Beek
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Veel overheden zetten zwaar in op digitale dienstverlening. Wat kan met internet, wat moet via het loket? Deze 'window dressing' is voor bepaalde tijd niet erg, soms zelfs verstandig. Er zijn ook overheden die juist aan de binnenzijde van de organisatie beginnen. Verandering van structuur is knip- en plakwerk. Cultuur en gedrag zijn als beton en dus heel moeilijk aan te passen. Hoe kunnen we de overheidsdienstverlening aan inwoners en bedrijven substantieel verbeteren? Vergezeld van vele interviews en praktijkvoorbeelden, wordt in dit boek uitgelegd waar we vandaan komen en naar toe kunnen en moeten gaan. Het boek is geschreven voor de overheidsmanager en -professional, en zij die de overheidsorganisatie besturen. Er komen drie veelvoorkomende veranderroutes aan bod. Tevens wordt uitgebreid stilgestaan bij het gewenste en ongewenste gedrag, de stuurinstrumenten daarbij, organisatieontwikkeling, digitalisering en leiderschap. Het boek sluit af met 'Veranderen, niet morgen maar nu', een instrumentarium voor effectief verandermanagement binnen de overheid.

Daan van Beek

Daan van Beek studeerde bestuurlijke informatiekunde en behaalde in 1999 zijn "Master of Science" in kennismanagement en informatietechnologie. Hij is partner bij de "Mensen beter laten samenwerken*" Passionned Group, een advies- en onderzoeksbureau voor BI, organisatieontwikkeling en strategische ICT. Hij was daarvoor manager BI bij een van de logistieke dienstverleners in de farmaceutische industrie.

Daan heeft veel complexe projecten succesvol uitgevoerd bij overheden, vliegmaatschappijen, uitgevers, verzekeraars, retailers, banken en pensioenfondsen. In de rol van projectmanager, adviseur of auditor. Tientallen publicaties - waaronder vier boeken - staan op zijn naam, hij spreekt op congressen en organiseert elk jaar de Business Intelligence Awards. Passionned Group houdt zich onder meer bezig met het implementeren van intelligente organisaties en meer specifiek de "PDCA cyclus". Het advies- en onderzoeksbureau voert ook wereldwijd onderzoek uit naar de functionaliteiten van "BI Tools" en "ETL tools".


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Convoy Uitgevers BV
  • ISBN:
    9789035241770
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    15,5 x 24,0 x 1,5 cm
  • Gewicht:
    405 gram
  • Aantal Pagina's:
    231
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    November 2007


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.