Doorgaan naar inhoud

Strategie en tactiek

inleiding tot de moderne krijgsgeschiedenis

Strategie en tactiek - Luc de Vos
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Strategisch denken. Het is eigen aan de mens, al eeuwenlang. Het doorspekt onze geschiedenis, want oorlogen en veldslagen zijn de tragische uitblinkers van deze vorm van menselijke creativiteit.
Toch werd de geschiedenis van de krijgskunst lange tijd uit de geschiedenis geweerd. De impact van de 'histoire bataille' op de recente oorlogsvoering, de internationale relaties en de gehele maatschappij valt echter niet te ontkennen.
Strategie en tactiek geeft u een helder inzicht in de westerse oorlogsgeschiedenis, van de prehistorie tot vandaag. Luc De Vos, de expert bij uitstek, brengt de huidige terminologie, de principes en de regels van de krijgskunst in kaart; te land, ter zee of in de lucht. U dringt door tot de gedachten van de belangrijkste militaire theoretici uit de Chinese, Romeinse en Europese geschiedenis. U doorgrondt zes cruciale veldslagen uit verschillende historische periodes. De overheersende rol van de media, de subtiele psychologische strategie en de verwoestende technologische oorlogvoering slaan de brug naar de actualiteit.
Luc De Vos is gewoon hoogleraar geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School in Brussel en buitengewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven. Hij schreef eerder de vaak herdrukte boeken De Eerste Wereldoorlog en De Tweede Wereldoorlog.




Recensies

Gemiddelde waardering

2,5 van 5

Gebaseerd op 2 beoordelingen

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.