Doorgaan naar inhoud

Staat van verwarring

het offer van liefde

Staat van verwarring - Ad Verbrugge
Paperback
Tweedehands vanaf 20,00. Nieuw vanaf 29,90

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
20,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
29,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Met Tijd van Onbehagen brak Ad Verbrugge door bij een groot publiek. Negen jaar later verschijnt zijn langverwachte nieuwe boek, Staat van Verwarring, waarin Verbrugge de problemen van de Westerse moderniteit aan de hand van recente gebeurtenissen, andere denkers en persoonlijke ervaringen opnieuw en meer verstrekkend doordenkt.

Wij leven in een staat van verwarring. Verbrugge begrijpt deze 'staat' net zozeer in de institutionele als persoonlijke betekenis van het woord en spreekt zowel over ontaarde economie als over vervreemde lichamelijkheid. In gesprek met een keur van denkers - van Aristoteles, Hegel, Spengler en Marx tot Hayek, Keynes, Zizek en Sloterdijk - ontleedt Verbrugge onze tijd met haar problemen en tendensen: de financieel-economische crisis, Europa en de euro, de globalisering en virtualisering van het menselijk leven, de gesteldheid van ons onderwijs, de vraag naar religie, de problematiek van beroepseer. In zijn analyses stuit Verbrugge op een intrigerende paradox: in de (post-)moderne dynamiek van ontaarding dringt het element aarde zich opnieuw aan ons op. Het is in deze staat van verwarring dat zich de geboorte van iets nieuws aankondigt dat vraagt om een andere manier van denken.



Over de auteur(s):
Ad Verbrugge (1967) is als filosoof niet alleen actief binnen de academische wijsbegeerte. Hij stond aan de wieg van de beweging rond het thema 'beroepseer' en is oprichter en voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland. Verbrugge was jarenlang adviseur bij het programma Buitenhof en zette samen met Clairy Polak het televisieprogramma Het Filosofisch Kwintet op de kaart dat komende zomer zijn derde seizoen beleeft.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.