Doorgaan naar inhoud

Spinoza

Spinoza - Steven Nadler
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Baruch Spinoza (1632-1677) is een van de belangrijkste filosofen aller tijden, en weinigen waren zo radicaal en zo omstreden. Hij kwam uit een geslacht van Portugees-joodse kooplieden in Amsterdam. Als jongeman werd hij om zijn ketterse opvattingen verbannen uit de sefardische gemeenschap. De rest van zijn leven wijdde hij aan het zoeken naar waarheid, vrijheid en moreel welzijn. Ook ontwikkelde hij een visie op de 'ware godsdienst' en een verdraagzame staat zonder kerkelijke bemoeienis.

Spinoza beperkt zich niet tot het levensverhaal van de grote filosoof, maar neemt de lezer mee naar het joodse Amsterdam van de zeventiende eeuw en voert hem binnen in de wereld waarin Spinoza na zijn verbanning uit de joodse gemeenschap terechtkwam - het woelige politieke, sociale, intellectuele en godsdienstige leven van de jonge Republiek der Verenigde Nederlanden.

Spinoza is niet alleen een nieuwe, grote biografie voor filosofen, historici en kenners van het joodse denken, maar ook een helder geschreven standaardwerk voor iedereen met belangstelling voor filosofie, geschiedenis van het jodendom, geschiedenis van het zeventiende-eeuwse Europa en de cultuur van de Gouden Eeuw.




Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.