Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Spiegel van de natuur - Matthijs G.C. Schouten
Spiegel van de natuur - Matthijs G.C. Schouten

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  KNNV/Staatsbosbeheer
 • ISBN:
  9789050112062
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  272
 • Genre:
  Natuur & dier

Spiegel van de natuur

Het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief

Matthijs G.C. Schouten

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd

Omschrijving

De manier waarop naar natuur gekeken wordt, verschilt van cultuur tot cultuur. De islam bijvoorbeeld spreekt over de vele tekenen die Allah in de natuur aanbracht en die de gelovige aanwijzingen geven op zijn levensweg. Het boeddhisme benadert de natuur vanuit een houding van respect voor alle levende wezens. In het westen daarentegen zijn we de natuur vooral gaan zien in termen van nut en bruikbaarheid.
Door Spiegel van de natuur wil Matthijs Schouten bij de lezer verwondering oproepen over de enorme verscheidenheid aan visies op natuur, zoals die in de geschiedenis van de mensheid naar voren komt. Hij gebruikt daarbij religieus denken, filosofische beschouwingen, beeldende kunst en literatuur uit verschillende cultuurgebieden als invalshoeken. Spiegel van de natuur richt zich op een breed publiek van ge eresseerden in natuur en cultuur. Het boek zet de lezer aan tot nadenken over zijn eigen natuurbeeld, en daarmee tot reflectie over de toekomst van de natuur.
Matthijs Schouten studeerde biologie, vergelijkende godsdienstwetenschappen, oosterse filosofie en Keltische taal- en letterkunde. Hij is als ecoloog en natuurfilosoof verbonden aan Staatbosbeheer. Bovendien is hij hoogleraar Natuur- en Landschapsbescherming aan de universiteiten van Cork en Galway (lerland) en bijzonder hoogleraar in de Ecologie van het Natuurherstel aan de Wageningen Universiteit. Bij de research voor Spiegel van de natuur en bij het verzamelen van beeldmateriaal werd hij bijgestaan door kunsthistoricus Marcel van Ool.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht