Doorgaan naar inhoud

Sonnetten

Tweetalige editie

Sonnetten - William Shakespeare, [Vert.] Peter Verstegen
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Sonnetten van William Shakespeare (1564-1616) worden gerekend tot het beste dat de wereldliteratuur heeft voortgebracht.
De eerste 126 sonnetten zijn gericht aan een jonge edelman van zeldzame schoonheid, door Shakespeare Lord of my love en Master-Mistress of my passion genoemd. In de laatste 26 sonnetten richtte hij zich tot een mooie, donkere vrouw die een ontwrichtende haat-liefde bij hem opriep.
Deze uitgave is tweetalig. In de nieuwe vertaling van Peter Verstegen is ernaar gestreefd de expressieve kracht en klankrijkdom van het origineel weer te geven in een verstaanbaar, tegen snelle veroudering bestand Nederlands.
De sonnetten zelf worden, niet minder dan Shakespeare’s overige werk, al vier eeuwen lang met steeds stijgende belangstelling herlezen, opnieuw vertaald, geïnterpreteerd en onderworpen aan literair-historisch onderzoek. In deze uitgave is daarom aan de sonnetten een bondig Commentaar toegevoegd.
Verstegen’s commentaar is voor alles helder: voorafgegaan door een letterlijke vertaling van elk sonnet, geeft het de geïnteresseerde lezer niet alleen een toelichting op de betekenis, maar ook uitsluitsel over de historische, literair- historische en filologische achtergronden ervan.
Er blijven vragen waarop geen definitief antwoord te geven valt, zoals de vraag naar Shakespeare’s sexuele geaardheid, door zovelen gesteld omdat hij meer sonnetten schreef voor de Lord of my love dan voor de Dark Lady. De bekende Shakespeare-expert Stephen Booth zei hierover: ‘William Shakespeare was vrijwel zeker homosexueel, bisexueel of heterosexueel.’ Een subtiele uitspraak die duidelijk maakt dat men niet alles omtrent Shakespeare en zijn Sonnetten behoeft te weten en te begrijpen, om er ten volle van te kunnen genieten.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.