Doorgaan naar inhoud

Socratisch coachen

Socratisch coachen - Hilde Veraart-Maas
Paperback
Nieuw vanaf 46,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
46,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Eén van de boeken uit de serie PM-reeks

Omschrijving

Wie anders dan Socrates leerde ons de goede vragen te stellen? het boek Socratisch coachen is een aanvullende methodiek op de gangbare coachingsvaardigheden waarmee de coach iemand helpt om vanuit andere perspectieven naar zijn probleem te kijken. Bovendien leert men toekomstige problemen zelfstandig aan te pakken.

Socratisch coachen bestaat uit drie delen. In het eerste deel bespreekt Hilde Veraart-Maas de twee theoretische fundamenten en haalt ze de socratische vragen uit de intuïtieve sfeer. Aan de hand van de Rationeel Emotieve Training beschrijft ze hoe de coach kan helpen om vanuit nieuwe perspectieven naar een probleem te leren kijken. Vervolgens leert men zelf het probleem adequaat aan te pakken. Het tweede deel gaat in op de praktijk van het socratisch coachen. Veel praktijkvoorbeelden illustreren de methodiek. Het derde deel toont drie cases met actuele themas: teamcoaching, burn-out en loopbaanheroriëntatie. De auteur behandelt het verloop van een traject vanaf het eerste contact tot de afronding.

Het boek is geschreven voor iedereen die anderen met een probleem in het werk wil helpen. Dat kunnen zowel externe als interne coaches zijn: HRM-managers, loopbaanadviseurs, vertrouwenspersonen, managers én collegas. Eveneens is het interessant voor supervisoren en intervisiegroepen. Ten slotte is het boek ook bedoeld voor mensen die zelf een probleem willen oplossen en bereid zijn kritisch naar zichzelf te kijken.

Hilde Veraart-Maas (1954) studeerde af als organisatiesocioloog. Zij heeft ruime beleidsmatige en leidinggevende ervaring in HRM opgedaan in de zakelijke dienstverlening en in de non-profitsector. Sinds 1999 is zij zelfstandig gevestigd als HRM-adviseur, trainer en coach. Zij is registercoach NOBCO en geeft onder andere trainingen in socratisch coachen. In 2001 schreef zij het boek Werken aan deeltijd. Deeltijdwerk in een resultaatgerichte cultuur. Het boek Socratisch coachen is in 2007 genomineerd voor de GIDS-prijs 2007: Het beste boek voor de HR-manager. Op veelvuldig verzoek van coaches en cliënten is in 2009 ook Socratisch coachen: De waaier uitgebracht om de fasen en voorbeeldvragen altijd bij de hand te hebben. De auteur is te bereiken via www.socratischcoachen.nl en www.veraart.org.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.