Doorgaan naar inhoud

2017 MBO

Keuzegids Mbo

De enige onafhankelijke gids voor het mbo

Je wilt naar het beroepsonderwijs, maar schrikt van het enorme aantal opleidingen. Misschien heb je al een idee welke opleiding je leuk vindt. Kies dan wel de school die het best bij je past. De Keuzegids helpt daarbij, met heldere beschrijving én een kritisch kwaliteitsoordeel over alle opleidingen. Zo vind je de kortste weg naar een mooi diploma en een goede baan.

De Keuzegids Mbo geeft, in overzichtelijke tabellen:
* alle mbo-studies per vakgebied en per niveau, ingedeeld in regio's
* de mogelijke beroepen na je studie, met info over baankansen en wat je per uur gaat verdienen
* informatie over het leerlingenaantal, de doorstroom naar het 2e jaar en de kans dat je zonder vertraging je diploma haalt
* oordelen van studenten over het onderwijs en oordelen van de onderwijsinspectie

Per studie geven we een onafhankelijk advies over de te maken keuze. Dit is de enige gids die de kwaliteit van mbo-studies kritisch beoordeelt en vergelijkt. De gids is een goed leesbare hulp voor (ouders van) leerlingen vmbo en havo bij de keuze van de vervolgopleiding.
Verder is de Keuzegids Mbo verplichte vakliteratuur voor schooldecanen en mentoren in (v)mbo en havo en voor iedereen in het mbo die betrokken is bij kwaliteitszorg of marketing. De gids beschrijft alle officieel geregistreerde opleidingen* op niveau 1 t/m 4, volgens de nieuwste CREBO-indeling en -naamgeving. Deze helderheid over het mbo wordt alom gewaardeerd.

*) Bij de online versie van de Keuzegids Mbo 2017 hoort ook een gedetailleerde "Mbo locatiecheck". Deze wordt in december gelanceerd.


Beschikbaar als