Doorgaan naar inhoud

Rust & evenwicht

grip op je amygdala

Rust & evenwicht - Tessa Gottschal
Onbekend
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
9,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Je rust en evenwicht behouden in deze tijd vraagt gek genoeg inspanning. Terwijl het in wezen een van de normaalste zaken is. Door hersenonderzoek weten we nu dat het effect van oude gebeurtenissen kan blijven circuleren, ondanks dat de herinnering eraan vervaagd is.
Om je hersenen te ontdoen van zulke oude reactiepatronen is terugkerende ontspanning noodzakelijk. Mediteren op een diepe kern in je hoofd weekt deze oude patronen los.

Deze cd is voor wie meer emotionele en mentale rust wil en tegelijkertijd zijn immuniteit wil versterken. De amygdala -een onderdeel in de hersenen- speelt een belangrijke rol als tussenstation in de informatieverwerking. Hij bepaalt voor een groot deel hoe je lichaam op je emoties en gedachten reageert. Door beïnvloeding van je bloeddruk, hartslag, ademritme, maar ook door gedragsveranderingen. Zoals angstverhoging, grote spierspanningen, overdreven waakzaamheid, vrijmaken van stresshormonen etc.

Op deze cd leer je hoe je - gewoon thuis - deze amygdala positief kunt beïnvloeden. De cd bevat twee oefeningen. Een korte oefening van 10 minuten en een langere oefening. Bij de lange oefening leer je onder andere de psycho-vegetatieve stuurcentra te beïnvloeden (in het Sanskriet: chakra's). Dit zijn zenuwknooppunten die ook invloed uitoefenen op je hormonen. Zo kun je vanuit twee kanten, de amygdala en het hormoonstelsel, je immuniteit en emotionele stabiliteit versterken.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Gottswaal VOF
  • ISBN:
    9789081531115
  • Afmetingen:
    12,5 x 14,0 x 1,0 cm
  • Gewicht:
    94 gram
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Juli 2007