Doorgaan naar inhoud

Rummelplatz [e-Book]

(kermis)

Rummelplatz - Werner Braunig
e-Book
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Rummelplatz (Kermis) is een sensationele roman gesitueerd in het fictieve dorp Bermsthal, in de voormalige ddr, waar de mijnbouwmaatschappij Wismut uranium delft voor het atoomprogramma van de Sovjet-Unie. Het zware, maar goedbetaalde werk in de mijnen trekt een bont gezelschap van buitenbeentjes, oorlogsveteranen en gelukzoekers. Vertier vinden de mijnwerkers op de kermis en in de kroeg, waar wordt gezopen en gevochten, gewanhoopt en gehoopt.

Rummelplatz (Kermis) gaat over het leven van meerdere personages (de dochter van een communist, een intellectueel, een brokkenpiloot) die in het verdeelde Duitsland van vlak na de oorlog hun draai proberen te vinden, en bestrijkt vier cruciale jaren in de geschiedenis van de ddr: van de oprichting in 1949 tot de arbeidersopstand in 1953.

Wat blijft er van een arbeider over als hij sterft? Zijn arbeid? Het werk dat hij heeft gedaan?

Werner Bräunig (1934-1976) overleed op 42-jarige leeftijd door overmatig alcoholgebruik. Hij publiceerde onder meer de prachtige verhalenbundel Eenvoudige mensen, maar werd pas echt beroemd met zijn magnum opus Rummelplatz, dat pas dertig jaar na zijn dood verscheen nadat het in 1965 door ddr-autoriteiten verboden werd.

'Een hoogtepunt in de naoorlogse literatuur... sensationeel door de verhalende stijl en de emotionele zeggingskracht' Die Zeit

'Een grootse gebeurtenis in de literatuurgeschiedenis' Der Spiegel

'Meeslepend en authentiek... Rummelplatz (Kermis) is een echte literaire vondst en sleutelroman voor het leven in de vroege ddr' Trouw


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Lebowski Publishers
  • ISBN:
    9789048819270
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    566
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    November 2014
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.