Doorgaan naar inhoud

Autobiografie van een yogi

Autobiografie van een yogi - Paramahansa Yogananda
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit is het levensverhaal van Paramahansa Yogananda, die op 5 januari 1893 als Mukunda Lal Ghosh ter wereld kwam. Hij geldt als een der grootste wijzen die India heeft voortgebracht. 'Dit document over zijn ongewone leven is zeker een van de onthullendste, in het Westen gepubliceerde geschriften over de diepten van het hindoese denken en voelen en de geestelijke rijkdom van India', aldus W. Y. Evans-Wentz in diens voorwoord.
De schrijver verhaalt ons zijn jeugd, zijn toetreding tot de Swami-Orde en de lange moeizame weg die hij moest gaan en succesvol aflegde naar zijn Hogere Bewustzijn. Hij promoveert aan de universiteit van Calcutta, gaat leiding ontvangen van Sri Yoekteswar en heeft ontmoetingen met groten als Gandhi, Tagore en Bose.
Deze en veel andere boeiende en levensverdiepende gebeurtenissen en ervaringen worden door hem helder beschreven. Even duidelijk is Yogananda (= 'zaligheid door goddelijke vereniging') in zijn uitleg van de subtiele, maar scherp omlijnde wetten waardoor de yogi's zelfbeheersing bereiken en wonderen volbrengen, En uiteraard lezen we hoe hij twee niet-sektarische, onbaatzuchtige instellingen sticht: de Yogoda Sat-Sanga Society (India) en de Self Realization Fellowship (Los Angeles).




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.