Doorgaan naar inhoud

Romeo & Julia

Romeo & Julia - William Shakespeare

Omschrijving

William Shakespeare’s
Romeo en Julia

“Het is te snel, te wild, te roekeloos. Teveel een bliksemschicht die al weer weg is als iemand zegt ‘het bliksemt’. Slaap wel, liefste. De liefde is ontloken.” – Julia, II.2

Op een gemaskerd bal worden de jonge Romeo en Julia op slag verliefd. Maar hun families zullen een huwelijk nooit toestaan...

Daarmee begint het bekendste liefdesdrama ter wereld. De thema’s van het stuk zijn oeroud en even tragisch als romantisch. Hartstocht gedwarsboomd door haat. Jeugdige onschuld, onbezonnenheid en opstandigheid tegen de oudere generatie. Liefde die weigert zich neer te leggen bij onoverbrugbare verschillen in cultuur en afkomst. Ook al ligt het noodlot op de loer. Maar welk verliefd hart wil daar ooit van weten?

Voor het eerst in de geschiedenis verschijnt er een volledige Nederlandse audioversie van Shakespeare’s meesterwerk Romeo en Julia.

Met: Marleen Scholten (Julia), Joep van der Geest (Romeo), Erik Koningsberger, Doris Baaten, Mattijn Hartemink, Felix-Jan Kuypers, Rian Gerritsen, Ivar van Urk, Fleur Ledeboer, Martijn van de Kamer, Marc Nochem, Geert Jan Romeijn, Cees Heyne, Vincent Moes, Wil van der Meer, Michiel Balemans, Christiaan Montanus, Kyra Macco, Feyo Sickinghe, Dieter Jansen, Gerrit Jan Pulles en Arnoud Bos.

Regie: Maarten Wansink
Vertaling: Gerrit Komrij

2 audio-cd’s. Totale speelduur per audio-cd ± 75 minuten
Home Theater is een imprint van: www.home-academy.nl

Deze productie kwam mede tot stand dankzij een bijdrage van het VSB Fonds.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Home Academy
  • ISBN:
    9789085300465
  • Bindwijze:
    Luisterboek
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Oktober 2007


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.