Go to top
De meest verrassende boekhandel
Op de kaart - Simon Garfield
Op de kaart - Simon Garfield

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Podium b.v. Uitgeverij
 • ISBN:
  9789057595714
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Genre:
  Over literatuur
 • Jaar:
  2013

Op de kaart

hoe de wereld in kaart werd gebracht

Simon Garfield

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 25,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Simon Garfields belangstelling voor kaarten wordt gewekt wanneer hij als kind dagelijks de metrokaart in de Londense subway bestudeert. Zijn fascinatie is sindsdien alleen maar toegenomen.
In Op de kaart onderzoekt hij hoe kaarten, vanaf de eerste schetsen van de oude Grieken tot aan Google Maps, onze geschiedenis hebben gemaakt en beïnvloed.

Garfield verhaalt over de onmogelijke opdracht om Afrika in kaart te brengen, over het maken van de perfecte globe, over Ptolemeüs en Johannes Blaeu, over de ontdekkers van de Zuidpool en de `Star Maps in Hollywood. En waarom heet Amerika eigenlijk niet Columbus?

Op de kaart is een onweerstaanbare zoektocht, rijk geïllustreerd en vol vermakelijke anekdotes, naar waar we waren, waar we zijn en waar we naartoe gaan.

`Een verrukkelijk boek over letterliefde', schreef De Morgen over het veelgeprezen Precies mijn type, waarin Simon Garfield de geschiedenis van de typografie belicht. Op dezelfde enthousiasmerende, onnavolgbare wijze schrijft hij in Op de kaart over landkaarten en atlassen.

Simon Garfield (1960) is journalist en schrijft voor The Independent en The Observer. Hij heeft vele non-fictieboeken op zijn naam staan. Recent verscheen van hem het reeds herdrukte Precies mijn type, een boek over letters.


Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 25,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht