Doorgaan naar inhoud

Recht en vrijheid

de burger in de knel

Recht en vrijheid - Frank Kuitenbrouwer
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wat hebben dopingtests in de wielersport, de verzamelwoede van Google en de geluidscontouren van Schiphol gemeen? Ze roepen vragen op over het rechtsgehalte en de toepasbaarheid van het recht. Bepalend daarvoor is respect voor de vrijheid van de burger. Die staat niet alleen op het spel bij de grote juridische dossiers zoals euthanasie, terrorismebestrijding of de minderhedenproblematiek, maar ook bij praktische zaken als dopingtests en geluidsnormen. Frank Kuitenbrouwer analyseert aan de hand van actuele thema’s waar het recht en de vrijheid elkaar versterken of met elkaar botsen.

Recht & Vrijheid is een keuze van de beste juridische columns die Frank Kuitenbrouwer over deze thema’s schreef voor NRC Handelsblad onder de titel Lex et Libertas. Hij behandelt vooral kwesties die onderbelicht dreigen te blijven. Met name de schending van privacy en andere burgerrechten in onze digitale samenleving zit hem hoog. Recht & Vrijheid is een boek voor juristen en voor niet-juristen. Het zet juristen aan het denken over de grote thema’s in hun vak. En het geeft niet-juristen op uiterst toegankelijke wijze inzicht in de mechanismen van het recht.

Frank Kuitenbrouwer (1940) schreef meer dan dertig jaar voor NRC Handelsblad over juridische zaken. Als commentator schreef hij honderden van de ongesigneerde 'hoofdredactionele commentaren' die verschijnen onder het motto Lux et Libertas. Kuitenbrouwer studeerde rechten in Utrecht en was in 1982 de eerste winnaar van de Persprijs Jacques van Veen voor justitieverslaggeving. In 1990 was hij in Utrecht gasthoogleraar informatica en recht (Belle van Zuijlenleerstoel). Hij publiceerde in 1991 het boek Het recht om met rust gelaten te worden. Over privacy. Op de radio was hij regelmatig te horen in het legendarische programma Welingelichte kringen.



Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    NRC Boeken
  • ISBN:
    9789079985166
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    234
  • Druk:
    1e
  • Jaar:
    2010
  • Publicatiedatum:
    Februari 2010
  • Illustraties:
    Ruben L. Oppenheimer
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.