Doorgaan naar inhoud

Onderwijs op de universiteit

verkennende studie naar de professionalisering en loopbaanperspectieven van universitair onderwijspersoneel

Onderwijs op de universiteit - Hubert Coonen
Paperback
Tweedehands vanaf 9,00

Koop Tweedehands

Mechelen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Over het boek:

Dit boek beschrijft de kwaliteitseisen die worden gesteld aan het universitaire onderwijspersoneel en zijn loopbaanmogelijkheden.

De auteur start met een verkenning van de actuele ontwikkelingen in Nederland. Dan volgt een beschrijving van de internationale beleidsbijdragen van onder meer de OECD en de Europese Commissie over de kwaliteitsverbetering van het universitair onderwijs. Daarna komt de inbreng van de wetenschap aan bod, waarvan de studies van de Carnegie Foundation for the Advancement of Teaching in de Verenigde Staten een belangrijk deel uitmaken. Ook de ontwikkelingen in het universitair onderwijs in het Verenigd Koninkrijk en Australië worden beschreven. Verder komt een tiental HO-experts aan het woord, die hun mening geven over de positie en de kwaliteit van het onderwijs aan de universiteiten.

In het tweede deel van dit boek worden vijf 'good practices' - Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Londen en Lund - beschreven, met een blik op de samenhang tussen strategisch beleid en kwaliteits- en personeelsbeleid.

In het derde deel ten slotte wordt een innovatieagenda geformuleerd aan het adres van bestuur, docenten en studenten om aan de kwaliteit van het universitair onderwijs een krachtige impuls te geven.

Over de auteur(s):
Hubert W.A.M. Coonen studeerde Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit Leiden. Hij is ruim 30 jaar werkzaam in het hoger onderwijs. Hij werkte als adviseur hoger onderwijs bij de KPC-Groep in 's Hertogenbosch, was algemeen directeur van de Educatieve Faculteit van de Hogeschool Utrecht, hoogleraar en decaan aan de Faculteit Gedragswetenschappen van de Universiteit Twente en hoogleraar aan de Open Universiteit in Heerlen. Hij was ook kroonlid en vicevoorzitter van de Onderwijsraad en voorzitter van het Landelijk Platform Beroepen in het Onderwijs. Nu is hij hoogleraar aan de Teachers Academy (TA) van Maastricht University. De TA is nauw verbonden met TIER, het Top Institute for Evidence based Education Research.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Garant
  • ISBN:
    9789044130904
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    16,1 x 24,1 x 1,0 cm
  • Gewicht:
    233 gram
  • Aantal Pagina's:
    121
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    December 2013
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.