Doorgaan naar inhoud

Nouveau Riche

Nouveau Riche - Daisy Goodwin
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,00
Leuven (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
10,00
i
Lichte leesvouwen
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Voor de liefhebbers van
Downton Abbey, Upstairs Downstairs en The Buccaneers van Edith Wharton

De debuutroman van Daisy Goodwin, Nouveau Riche, is een meeslepende roman over een jonge Amerikaanse erfgename die verzeild raakt in de verarmde aristocratische kringen van Engeland in de traditie van tv-series als Downton Abbey, Upstairs Downstairs en The Buccaneers van Edith Wharton.

De personages in dit boek zijn over het algemeen fictief, maar hun leefwereld die wordt beschreven, is dat niet. Het boek speelt zich af tijdens de Gilded Age, de economische bloeiperiode die aan het eind van de negentiende eeuw in Amerika plaats vond.

Cora is rond 1890 een van de rijkste meisjes ter wereld. Haar vader is een grootindustrieel en ze leeft een zeer luxueus leven in Newport, Rhode Island, en New York.

Cora wil graag onafhankelijk zijn en eventueel trouwen met haar goedaardige niet-rijke vriend Teddy, maar haar moeder heeft andere plannen met haar. Want zoals zoveel welgestelde Amerikanen in die tijd, wil haar moeder dat ze trouwt met een Engelse hertog om de adellijke titel 'hertogin' in de wacht te slepen. Cora staat ambivalent tegenover haar moeders plan, maar laat zich toch overhalen om naar Engeland te gaan, samen met haar moeder en haar trouwe dienstmeid Bertha.

Cora is nog maar net in Engeland gearriveerd, of ze valt tijdens een rit van haar paard. Gelukkig wordt ze liefdevol opgevangen door Ivo Wareham, een vrijgezelle hertog die toevallig in de buurt is. Cora wordt al snel verliefd op Ivo en hij op zijn beurt kan wel wat financiële hulp voor zijn landgoed Luckworth gebruiken. Maar vlak voor de bruiloft vraagt Cora zich af of Ivo wel genoeg van haar houdt; hij gedraagt zich erg afstandelijk. Ze vraagt zich af of het hem niet alleen om het geld te doen is...


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Karakter Uitgevers BV
  • ISBN:
    9789061125761
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    450
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    September 2011
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.