Doorgaan naar inhoud

Normandië

zeldzame foto's uit oorlogsarchieven

Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Oorlog in foto's

Omschrijving

De landing van de geallieerden in Normandië tijdens D-Day speelde een van de belangrijkste rollen in de bevrijding van West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opmerkelijke foto's die zijn verzameld in dit deel van de bijzondere reeks Oorlog in foto's laten tot in detail zien hoe onmisbaar wapens en bepantsering waren voor de geallieerden om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van de succesvolle landing en tijdens het bevrijden van het bezette Frankrijk - en hoe vaardig en volhardend de Duitse Panzer-eenheden waren met wie ze werden geconfronteerd. D-Day leidde tot een reeks van de meeste intense en kritieke gevechten van de Tweede Wereldoorlog.

Anthony Tucker-Jones volgt in Oorlog in foto's - Normandië de artillerie van de geallieerden. Van de landing tijdens D-Day en de eerste confrontaties met vijandelijke tanks en antitankgeschut tot de inzet van eigen wapens tijdens operaties Epsom, Charnwood, Goodwood en Cobra, die leidden tot de doorbraak van de geallieerden en de vernietiging van het Duitse 5e Panzer-leger in de Zak van Falaise.

De foto's in dit boek geven een fascinerende inkijk in de gevechten zelf - en in de grootschalige vernietiging en de afschuwelijke sterfgevallen die ze tot gevolg hadden. Dit boek geeft een levendige indruk van wat de tankbemanningen moesten doorstaan tijdens de gevechten in Normandië en van de verschillende tanks die ze bestuurden. Van de Duitse Panthers, Tigers en gemotoriseerde kanonnen tot de Shermans, Churchills en de gespecialiseerde tanks Hobart's Funnies van de geallieerden, Oorlog in foto's - Normandië documenteert al het geschut dat elkaar trof op het Franse platteland en in de steden.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.