Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Super uitverkoop: De Slegte op de Antwerpse Meir gaat verhuizen

Na meer dan 50 jaar aanwezigheid verlaat De Slegte het bekende adres op de Meir. Noodgedwongen moet de boekhandel op zoek naar een alternatief pand voor haar ramsj-winkel. Het De Slegte antiquariaat op de Wapper blijft op de huidige locatie .

Boekhandel de Slegte maakt een succesvolle doorstart in Vlaanderen na het faillissement van Polare. De tweedehandsinkoop trekt aan, de nieuwe website is bijna klaar en vanaf 4 juli liggen de nieuwste bestsellers en toppers weer terug in de winkels. Ook het nieuwe inkoopbeleid begint zijn vruchten af te werpen, het aanbod kwalitatieve maar zacht geprijsde voordeelboeken zit in de lift.

Alternatief pand
Het is dan ook met spijt in het hart dat de keten afscheid neemt van het pand op de Meir. “Dit is niet onze keuze”, zegt directeur Jan Bernard de Slegte, “Maar we moeten wel. Het pand is sleets, en bovendien krijgen we nu een huurverhoging opgelegd die het niet meer toelaat om rendabel te werken. Verlies maken is natuurlijk niet de bedoeling, we zijn dan ook volop op zoek naar een alternatief pand. Op het moment bestuderen we al enkele opties.” De Slegte wil in ieder geval, naast het antiquariaat op de Wapper, een ramsjwinkel in het centrum van Antwerpen behouden. “Het mag best een kleiner pand zijn”, aldus woordvoerder van de keten Kris Landuyt, “maar wel op een plek met voldoende passage. De Slegte is immers typisch een boekhandel waar elke prijsbewuste boekenliefhebber regelmatig even binnenwipt”.

Super solden
De exacte sluitingsdatum van de winkel op de Meir is nog niet bepaald, maar De Slegte start er wel al een leegverkoop vanaf maandag 7 juli. Dat wordt meteen een ongeziene super solden.