Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Kunst van kinderen in etalage De Slegte Gent

In het kader van (im)Possible Futures leent Boekhandel De Slegte Gent haar etalage uit. Elf dagen lang worden hier creaties van kinderen getoond met als thema de toekomstige stad. Een project van creatieve studio BOUGIE.

Gent staat van 11 tot 21 maart 2015 compleet in het teken van (im)Possible Futures. Een 11-daags festival van Vooruit en CAMPO dat de grenzen van de verbeelding opzoekt. 'We zetten oogkleppen af, breken denkkaders open en schakelen stoorzenders in of uit. Want in tijden waarin we van de ene crisis in de andere rollen, is het belang van verbeelding crucialer dan ooit.'

Een van de pijlers van het festival is: The (im)Possible Road, een parcours met werk van kunstenaars door de stad. Met het idee een andere kijk op de maatschappij te verbeelden. Ook Boekhandel De Slegte Gent maakt onderdeel uit van dit parcours.

Creatieve studio BOUGIE werkt met en voor kinderen en haalt inspiratie uit de stad: mensen, verhalen, gebouwen,... Voor (im)Possible Futures onderzoeken ze met de kinderen de (on)mogelijkheden van de toekomstige stad. Waar mogelijk wordt ook humor - het thema van de kinderboekenweek - meegenomen in het creatieve proces. Verhalen, tekeningen en foto's van de kinderen worden in onze etalage aan de Voldersstraat 7 in Gent tentoongesteld gedurende het festival.

Kom de etalage in Gent bewonderen!