Doorgaan naar inhoud

Niets meer moeten

Niets meer moeten - Koos van der Hoeven
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Waarom kan jouw collega wel goed omgaan met veel stress en jij niet? Waarom kan een ander wel voor zijn belangen opkomen, maar vermijd jij liever het conflict?
Dit boek geeft je hierop een antwoord; problemen komen niet voort uit een gebeurtenis, maar hoe jij met die gebeurtenis omgaat. De manier waarop jij met problemen omgaat wordt bepaald door je irrationele overtuigingen, waarbij het moeten overheerst. Je kunt bijvoorbeeld de overtuiging hebben dat je altijd door iedereen gerespecteerd, geaccepteerd en geliefd moet worden. Je kunt ervan overtuigd zijn dat je altijd moet presteren, altijd succesvol moet zijn en geen fouten mag maken. Ook moeten al je wensen altijd vervuld worden.

Als je met dergelijke irrationele overtuigingen leeft, zul je moeite hebben met het aanvaarden van tegenslagen en mislukkingen. Door eisen aan jezelf te stellen waar je onmogelijk aan kunt voldoen, kun je je waardeloos gaan voelen, snel gekwetst zijn of boos worden. Door het jarenlange dwangmatige moeten, raak je ook nog eens oververmoeid, uitgeblust of zelfs ziek.

Met behulp van Rationeel-Emotieve Therapie (RET) maakt dit boek je bewust van jouw irrationele overtuigingen. Je onderzoekt waar deze vandaan komen en hoe realistisch deze nu nog zijn. Je bepaalt wat het je nu en in de toekomst kost om deze vast te houden. Je ontdekt wat het je nu en in de toekomst oplevert door deze los te laten. Kortom, dit boek geeft je de keuze om te stoppen met het opleggen van onmogelijke eisen aan jezelf.

In 6 hoofdstukken; beperkend gedrag, omgaan met stress, omgaan met conflicten, werk-privébalans, realisatievermogen en het doen wat je wilt, worden deze probleemgebieden vanuit de schrijver zijn visie en ervaringsdeskundigheid beschreven. In het boek worden naast oefeningen ook veel praktische gedragsoplossingen aangeboden Koos van der Hoeven heeft 28 jaar multi-level account teams geleid bij grote ICT Multinationals. Hij is een gecertificeerde gedragscoach, een Registertherapeut BNG en is als Coach geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg; vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk (VPMW). Hij is eigenaar van de Praktijk voor Psychosociale Coaching Almere.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Boekenbent, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789462033641
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,5 x 21,0 x 1,5 cm
  • Gewicht:
    239 gram
  • Aantal Pagina's:
    161
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    December 2015
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.