Doorgaan naar inhoud

Networked Cultures

parallel Architectures and the politics os Space

Networked Cultures - P. Moertenboeck
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Politieke conflicten, humanitaire rampen, oorlogen en migratiestromen - we leven in een tijdperk van wereldwijde onrust en discontinuïteit. Terwijl men in officiële reacties blijft zoeken naar middelen om ontwikkelingen te stabiliseren en in te dammen, ontstaat uit de dynamiek van de deregulering een situatie die wordt gekenmerkt door mondiale parallelle systemen: parallelle architecturen, parallelle maatschappijen, parallelle levens.

Dit boek geeft inzicht in de complexe ruimtelijke en sociale gevolgen van de globalisering, van de stadachtige informele markten in Moskou en de naoorlogse auto-urbanisatie in Kosovo tot de mediterrane grenseconomieën en de parallelle werelden van de huidige, uitdijende megasteden.

In deze onzekere situatie zijn netwerken het krachtigste instrument geworden voor het organiseren van ons leven. De oplaaiende strijd tussen netwerkformaties leidt tot een ruimte die zowel versnipperd als omstreden is, maar ook getuigt van de creativiteit van zijn bewoners. Als gevolg hiervan zijn onze steden niet langer alleen geografische entiteiten, maar hebben ze zich ook ontwikkeld tot elkaar overlappende realiteiten en verhaallijnen.

Networked Cultures onderzoekt deze onderling botsende ontwikkelingen in een dialoog met kunstenaars, architecten, curatoren en theoretici die in hun werk de mogelijkheden verkennen van een meervoudige bezetting van territoria en narratieven over culturele, sociale en geografische grenzen heen. Hun gedeelde kennis en de bijbehorende casestudies leveren verrassende inzichten en verbeeldingsvolle ontmoetingen op met een wereld van netwerken - onze wereld.

Op de bijgesloten DVD staan gesprekken met de contribuanten aan dit boek die de thematische rode draad volgen waarlangs de gezamenlijke formule van Networked Cultures zich heeft ontwikkeld: netwerkcreativiteit - omstreden ruimtes - handelslocaties - parallelle werelden.
Redactie: Peter Mörtenböck en Helge Mooshammer


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    nai010 uitgevers/publishers
  • ISBN:
    9789056620592
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    17,0 x 24,0 x 3,3 cm
  • Gewicht:
    1058 gram
  • Aantal Pagina's:
    320
  • Taal:
    Engelstalig
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    April 2008
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.