Doorgaan naar inhoud

Nederland valt aan [e-Book]

op weg naar oorlog met Indonesie, 1947

Nederland valt aan - Ad van Liempt
e-Book
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Doel was de Republiek Indonesië te onderwerpen en, vooral, de economische belangen van Nederlandse bedrijven veilig te stellen. De oorlog werd niet voor niets 'operatie Product' genoemd, al moesten we van onze regering spreken van een 'politionele actie'. Waarom begaf Nederland zich in die oorlog? Hoe kwam het dat een grote meerderheid van de bevolking erachter stond? En dat velen vonden dat het veel eerder en veel harder had gemoeten?

Over de aanloop naar de oorlog in Indonesië heeft Ad van Liempt alle mogelijke documenten achterhaald, brieven, dagboeken, notulen, geheime notities. Uit zijn meeslepende beschrijving wordt duidelijk dat niemand in staat was het onheil te keren: na de vernedering door Duitsland zouden we de wereld eens laten zien wat we konden. Het liep uit op een dramatische periode, die diepe wonden heeft geslagen in individuele levens en in de Nederlandse samenleving als geheel.Om nog maar te zwijgen van het enorme leed dat de Indonesiërs is toegebracht.
Met Nederland valt aan heeft Ad van Liempt opnieuw een schokkend en opzienbarend boek over oorlogvoerend Nederland geschreven. in juli 2012 zendt de ntr de gelijknamige documentaire uit.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Balans, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789460035531
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    223
  • Druk:
    Heruitgave
  • Publicatiedatum:
    Mei 2012


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.