Doorgaan naar inhoud

Met de romeinen door Haspengouw / Tongeren - Herstappe - Riems

Met de romeinen door Haspengouw / Tongeren - Herstappe - Riems - Herman Clerinx
Paperback
Vanaf 7,90

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop VoordeelboekWeb only

Centraal Magazijn
14,95  7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

Herman Clerinx
MET DE ROMEINEN DOOR HASPENGOUW
TONGEREN - HERSTAPPE - RIEMST
Haspengouw is wellicht het vruchtbaarste stukje Vlaanderen. Boomgaarden, holle wegen, weilanden, valleien en hellingen zorgen voor een gevarieerd en groen landschap. Helemaal in het oosten van die streek ligt de ideale plaats voor fijne auto-, wandel- en fietstochten. De omgeving van Tongeren verrast je met het mooiste wat onze natuur te bieden heeft.
Tegelijkertijd stuit je er op een massa tastbare restanten uit een ver verleden: de kwartjesboom van Val-Meer, de Romeinse wallen in Tongeren, gerestaureerde mergelhoeves, een kluis in vakwerk, het standbeeld van Ambiorix, grote kapellen en kleine kastelen, geheimzinnige grotten... Allemaal vertellen ze hun eigen verhaal. Getuigenissen van Romeinen en kanunniken, sagen over middeleeuwse roofridders en even snode duivels, volksverhalen over eigenzinnige herenboeren en ware historische feiten herinneren aan een ongewoon rijke geschiedenis.
Al tientallen jaren verkent HERMAN CLERINX de streek rond Tongeren. Speciaal voor het Davidsfonds stippelde hij een reisgids met prachtige routes uit. Dankzij zijn uitzonderlijke eruditie en zijn even groot gevoel voor humor dompelt hij elke toerist onder in het wonderlijke en vaak ongekende leven van grote en kleine mensen.
Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde hij eerder een reisgids over Maaseik en Thorn en schreef hij het succesrijke Kelten en de Lage Landen en Kathedralen uit de steentijd.