Doorgaan naar inhoud

Mentaal meesterschap

Mentaal meesterschap - William Atkinson
Paperback
Nieuw vanaf 75,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
75,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Dit boek is een omnibus die bestaat uit "Denkcultuur of praktische mentale training", "Geheugen. Hoe men het kan ontwikkelen, trainen en gebruiken", "Meesterbrein. De sleutel tot mentale groei en efficiency" en "De kracht van concentratie."

Kort samengevat vormt dit boek de handleiding om maximaal gebruik te leren maken van jouw brein.

In het eerste deel gaat de auteur uitgebreid in op wat denken nu werkelijk is en geeft ons de beste wijze hoe men zijn eigen denkvermogen kan verbeteren.

In het tweede deel legt William Atkinson uit dat de cultivering van het geheugen veel meer is dan de ontwikkeling van een mentale eigenschap, maar dat het in feite de cultivering van de hele mens is. Een succesvol geheugen is alleen mogelijk door aandacht, associatie en een oprechte interesse voor hetgeen men wil onthouden.

In zijn boek "Meesterbrein" maakt de auteur ons duidelijk dat de mens in het leven moet kiezen tussen één van de twee rollen, meester of slaaf. De meester is iemand die zijn omstandigheden zelf schept. Een slaaf daarentegen is iemand die een slachtoffer van de omstandigheden is of voortdurend wordt beheerst door externe indrukken. In dit deel wordt de weg beschreven hoe men voor altijd een meester kan worden.

Het deel boek gaat uitgebreid in op concentratie. Men kan niet succesvol worden in wat dan ook wanneer men niet in staat is om zichzelf goed te concentreren. Leer de methoden om geconcentreerd te werken met de vele oefeningen die William Atkinson aanreikt. Geef jouw brein niet alle vrijheid maar onderwerp het aan de controle van jouw wil, zodat jij kunt bereiken wat jij verlangt.