Doorgaan naar inhoud

De ambassadeur

De ambassadeur - J. Geeraerts
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Na een carrière die hijzelf graag briljant noemt, maar die in werkelijkheid vrij middelmatig was, heeft ex-ambassadeur Louis Kessler zich teruggetrokken in Luang Prabrang, de vroegere hoofdstad van Laos.
Jarenlang heeft hij via de diplomatieke post oosterse kunstvoorwerpen naar België gesmokkeld. Door zijn grenzeloze hebzucht heeft hij zich bovendien gecompromitteerd met Birmese drughandelaars. Met zijn butler, die hij behandelt als een slaaf, leidt hij een rustig vrijgezellenbestaan tussen pornovideofilms en boeken over de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft vriendschap gesloten met een Vietnamese kruidendokter, die hem onder meer inwijdt in verdraaid confucianisme. Dat deze een ‘mol’ is van de communistische geheime dienst kan hij uiteraard niet vermoeden. Evenmin dat zijn eigen butler zwarte magie bedrijft. Het is evident dat deze situatie alle elementen bevat voor immanente gerechtigheid.

Jef Geeraerts (1930) is de grootmeester van de crime in de Lage Landen. In zijn misdaadromans weet hij harde actie, een explosieve stijl en een kritische maatschappijvisie te combineren met een meeslepende verteltechniek.

‘De sfeer van Zuidoost-Azië die Geeraerts tergend langzaam opbouwt is schitterend (...). Terwijl je leest ruik je de wierook, sta je midden in een tempel, zie je de bonzen bedelend voorbijlopen.’
de morgen


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.