Doorgaan naar inhoud

Art flipper

achter de schermen van de kunstwereld: de ervaringen van een topverzamelaar

Paperback
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wat Luyendijk deed voor de financiële wereld, doet Bert Kreuk nu voor de kunstwereld.

Bert Kreuk heeft een collectie van tegen de 750 stukken van internationaal befaamde kunstenaars en kan als geen ander een sluier oplichten van een wereld die voor de meeste mensen nauwelijks te doorgronden is, maar wel een enorme aantrekkingskracht uitoefent. De uitdrukking 'het is wat een gek ervoor geeft' blijkt meer op waarheid gebaseerd dan de meeste mensen durven denken.

Kunst bekijken en later verzamelen was voor Bert Kreuk ontspanning. Hij verdiepte zich in een wereld die hem mateloos fascineerde, wat uiteindelijk leidde tot een van de betere kunstcollecties ter wereld. Omdat hij zich niet wilde onderwerpen aan de zogenaamde 'ongeschreven regels' van de internationale kunstwereld - die vooral een kleine groep insiders lijken te dienen - kreeg hij al snel het neerbuigende predicaat 'art flipper'.

Bert Kreuk kwam recent wereldwijd in het nieuws toen hij de eerste vlag kocht die wapperde op de boot die de landingsschepen de weg wees op D-day. Voor de ervaren verzamelaar met stukken van Monet, Mondriaan, Picasso, Hirst en Pissarro was het de meest emotionele aankoop die hij ooit deed. De vlag vertegenwoordigde voor hem de strijd voor vrijheid en hoe deze vaak veel minder vanzelfsprekend is dan men denkt. Maar de vlag staat ook symbool voor zijn Amerikaanse Droom: Kreuk wist zijn zakelijke succes vooral in Amerika te behalen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.