Doorgaan naar inhoud

Maar ik ben er nog

trouw aan wie sterven gaat

Maar ik ben er nog - Hans Bouma
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wie nog maar kort heeft te leven, moet kunnen rekenen op mensen die hem tot het laatste begeleiden. Toch is in deze zo kwetsbare situatie van het naderende sterven vluchtgedrag geen uitzondering. Een reden kan zijn dat die zo sterfelijke ander jou confronteert met je eigen sterfelijkheid.

Dit boek is geschreven vanuit het besef dat mensen die terminaal zijn, niet in een isolement mogen raken. Dit is gewoon een kwestie van humaniteit. In de twee laatste hoofdstukken wordt die humaniteit vertaald in tien praktische 'omgangsvormen': empathie, mededogen, geduld, humor, wellevendheid, tederheid, integriteit, zelfkennis, respect, trouw. Ook staan in deze hoofdstukken voorbeelden van brieven en korte teksten die je zou kunnen schrijven.
De sfeer van ieder hoofdstuk wordt aangegeven door een tot de verbeelding sprekende foto van natuurfotograaf Jan Vermeer.

Hans Bouma is dichter, ethicus en publicist. Eerder verschenen van hem onder meer De taal van het troosten en Handen die mij nooit verlieten.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.