Doorgaan naar inhoud

Literaire Verbeelding

een geschiedenis van de Europese literatuur en cultuur vanaf 1750

Literaire Verbeelding - Rita Ghesquière
Paperback
Tweedehands vanaf 25,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
25,00
Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
25,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
25,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Literaire Verbeelding 2. Een geschiedenis van de Europese literatuur en cultuur vanaf 1750 beschrijft de ontwikkeling van de literatuur in West-Europa vanaf 1750 tot het postmo-dernisme. Uit de Franse Revolutie groeit moeizaam een nieuwe Europese samenleving. In de literatuur kondigt de Duitse Sturm und Drang de romantiek aan, tegelijkertijd nostalgisch en rebels. De roman echter komt steeds meer in de ban van het realisme en de wetenschap. Emma Bovary, David Copperfield en De Gebroeders Karamazov zien het levenslicht.
Na het realisme volgen nog symbolisme en decadence, avant-garde en modernisme. Elk hoofdstuk richt de schijnwerper op een van die grote bewegingen.
Hoe zag de samenleving eruit? Welke grote veranderin-gen, uitdagingen of catastrofes dienden zich aan? Hoe dacht men over de mens? Welke kijk had men op kunst? Tegen die achtergrond worden de klassieke auteurs en werken geplaatst. Via gedichten, romanfragmenten en manifesten komt het (literaire) verleden zelf aan het woord.
Dit boek neemt de draad op waar het eerste deel, Literaire Verbeelding. Een geschiedenis van de Europese literatuur en cultuur tot 1750 eindigde, maar het vormt tegelijkertijd een zelfstandig geheel.
RITA GHESQUI E is gewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven waar ze het vak Inleiding tot de Studie van de Europese Literatuur en Cultuur doceert aan studenten van de Faculteit Letteren in Leuven en in Kortrijk.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.