Doorgaan naar inhoud

Lichaamstaal, rituele dans en beweging

Dansen en oefeningen ter versterking van creativiteit, dynamiek en gezondheid

Lichaamstaal, rituele dans en beweging - Ted Andrews, Hajo Geurink
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Bewegen is even natuurlijk en belangrijk voor ons leven als ademhalen. Bewegen bevordert de bloedcirculatie en wekt daarmee energie op, schept evenwicht, kan - indien gericht uitgevoerd - er toe bijdragen blokkades in ons lichamelijk en geestelijk groeiproces te overwinnen door onze fysieke energieën en reacties te leren afstemmen op het hogere in ons en zo ons gevoel en ons verstand harmonisch te laten samenwerken.
Een van de veelzijdigste vormen van bewegen is de dans. Al in de oudheid werd onderkend dat de dans niet alleen een therapeutische en erotiserende betekenis had, maar evenzeer een sacrale en magische. In de Mysterie-Scholen werd de dans dan ook beoefend als een hulpmiddel voor het opwekken en stimuleren van de subtiele krachten in ons ten behoeve van het transcenderen van onze dagelijkse zijnstoestand.
In Lichaamstaal, rituele dans en beweging beschrijft Ted Andrews hoe wij met behulp van twintig eenvoudige dansen en andere lichaamsbewegingen de controle kunnen verwerven over instinctieve reacties door onverwerkte emoties op te wekken en ze vervolgens in een dans te kanaliseren. Zo wordt magisch dansen tot een kunst, die onze vitaliteit opvoert, onze creativiteit tot leven roept en hogere bewustzijnsniveaus binnen ons bereik brengt. Overtuigend toont Andrews aan, dat de magische dans de ideale brug is tussen ons dagelijkse zelf en onze meer verheven aspecten. Het feit dat wij tijdens dit proces ook vaak onze erotische en romantische drijfveren zullen tegenkomen maakt de magische dans tot iets vertrouwds, waardoor wij de uitzonderlijke combinatie van extase, kracht, rust en verlichting ervaren als iets dat tot onze dagelijkse bagage zou moeten behoren.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.