Doorgaan naar inhoud

Het didactisch werkvormenboek

variatie en differentiatie in de praktijk

Het didactisch werkvormenboek - P. Hoogeveen, J. Winkels
Paperback
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In ‘Het didactische werkvormenboek’ vindt de student een compleet overzicht van alle didactische werkvormen en een handreiking van wanneer welke werkvorm het beste ingezet kan worden.

Iedere les staan leerkrachten voor de vraag welke werkvormen zij zullen inzetten. Daarbij moet de gekozen werkvorm niet alleen aansluiten bij het onderwerp, maar ook recht doen aan de verschillen tussen leerlin- gen. Als leerkracht heb je de keuze uit een enorme variatie aan werkvormen. Het didactische werkvormen- boek geeft een compleet overzicht en legt het verband met de theorie. Door de heldere en frisse vormge- ving en handige schema’s navigeer je als student makkelijk door het boek en vind je eenvoudig de juiste werkvorm.

Het boek bestaat uit twee delen.
Het eerste deel biedt de nodige achtergrondinformatie. Zo komt de relatie tussen didactische werkvormen en pedagogisch handelen aan bod, en wordt besproken welke werkvormen op welk moment het beste kunnen worden ingezet.
Deel twee geeft vervolgens een uitputtend overzicht van de verschillende soorten didactische werkvormen. Deze worden stuk voor stuk beschreven en toegelicht, waarbij telkens zowel de sterke als de zwakke kanten van de betreffende werkvorm worden benoemd.
Ten slotte vat een alfabetisch overzicht de belangrijkste eigenschappen van de besproken werkvormen nog eens samen.

‘Het didactische werkvormenboek’ is bedoeld voor alle HBO-studenten die in hun professionele loopbaan te maken krijgen met lessituaties, en is bijzonder geschikt voor de diverse lerarenopleidingen en de opleiding tot leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast is het boek ook geschikt voor studenten onderwijskunde en onderwijspedagogiek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.