Doorgaan naar inhoud

De geschiedenis van het Christendom

De geschiedenis van het Christendom - Diarmaid Macculloch
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Religie kan grenzen aan waanzin. Het heeft mensen aangezet tot misdadige gekte, maar ook tot het hoogste in creativiteit en goedheid. Ik belicht beide extremen. Diarmaid MacCulloch belicht beide extremen.

Het christendom is een van de vijf wereldreligies en heeft een immense invloed op de geschiedenis van de mensheid. Diarmaid MacCulloch beschrijft de belangrijkste ideeën en hoofdpersonen, maar ook de invloed op politiek, seksualiteit en maatschappij. Zijn beschrijvingen omvatten de hele christelijke wereld: hij neemt u mee op reis van Palestina, via India, Damascus en China naar Afrika en Zuid-Korea.

De geschiedenis van het christendom heeft een aantal oorspronkelijke invalshoeken. Bijvoorbeeld hoe verschillende interpretaties van het christelijk geloof steeds leidden tot oorlog en geweld en hoe de christelijke gedachte teruggaat tot de filosofie van de Grieken. Of over de vaak gespannen relatie met de andere monotheïstische godsdiensten zoals het jodendom en de islam. Natuurlijk staat de schrijver ook stil bij de belangrijke bijdragen van het christendom op het terrein van kunst en muziek.


‘MacCulloch kan gefeliciteerd worden met zijn toegankelijke aanpak van zo’n complexe en moeilijke materie (…) Hij houdt de lezer geïnteresseerd met een keur aan geestige anekdotes.’
Financial Times

‘Maar de distinctie en brede kennis van MacCulloch zullen dit boek terecht maken tot één waarvan velen zullen genieten.’
Literary Review

Diarmaid MacCulloch is professor kerkgeschiedenis aan Oxford University en Fellow van St. Cross College in Oxford. Hij groeide op in een predikantengezin en studeerde in Cambridge. MacCulloch schreef verschillende boeken en won meerdere literaire prijzen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.