Doorgaan naar inhoud

Voltreffer

essays

Voltreffer - Willem Brakman
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Voltreffer: 25 sprankelende essays van Willem Brakman met nieuwe bijdragen in woord en beeld van o.a. Jan Mulder, Winnie Sorgdrager en Wim Noordhoek.

Voltreffer is de derde essaybundel van Willem Brakman. Sommige stukken zijn eerder gepubliceerd maar inmiddels niet meer te verkrijgen, andere worden hier voor het eerst gebundeld. Hoe dan ook is de bundel een nieuwe staalkaart van Brakmans scherpzinnige denken, zijn ruime horizon en onnavolgbare stijl.
Prof. dr. Bart Vervaeck wijst er in zijn inleiding op hoezeer Brakman 'een begaafd introvert' genoemd kan worden, 'een afzijdige die niet meedoet met het spelletje dat voor anderen zo belangrijk is. Het conflict tussen binnen- en buitenwereld, subject en object is de grondlaag van alles wat in Brakmans wonderlijke wereld aan bod komt. Dat geldt zeker ook voor deze bundel met sprankelende essays, verdeeld in drie afdelingen: autobiografisch proza, filosofie en lezingen.

Voltreffer is - ongebruikelijk voor een essaybundel - ruim geïllustreerd met passende beelden en teksten die speciaal voor dit boek geselecteerd zijn door een keur aan Brakmanliefhebbers: Theo Hakkert, Gerrit Jan Kleinrensink, Ary Langbroek, Albert Megens, Jan Mulder (die twee tekeningen maakte), Wim Noordhoek, Helga Ruebsamen, Paul Silder, Winnie Sorgdrager, Bart Vervaeck, Marjoleine de Vos, Gerben Wynia en door Paulien Brakman en Steven Brakman.

In 2008 overleed Willem Brakman. Hij laat een omvangrijk oeuvre na van ruim 50 titels: romans, verhalenbundels, publicaties met beschouwende stukken. In Voltreffer zijn beschouwingen, lezingen en essays gebundeld die niet in de bij Querido verschenen bundels De jojo van de lezer (1985) en Vrij uitzicht (2001) terecht zijn gekomen, maar daar zeker een plek in hadden verdiend. De redactie van Voltreffer was in handen van Jan Kuijper en Steven Brakman. Bart Vervaeck schreef de inleiding.



Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    AFdH Uitgevers
  • ISBN:
    9789072603173
  • Bindwijze:
    Gekartonneerd
  • Afmetingen:
    11,6 x 20,1 x 1,6 cm
  • Gewicht:
    255 gram
  • Aantal Pagina's:
    216
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    November 2011
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.