Doorgaan naar inhoud

De twaalf vensters van kristal

Russische Sprookjes

De twaalf vensters van kristal - P. van der Linden, S. Burgers
Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Peter van der Linden was eerder verantwoordelijk voor de totstandkoming van een serie vertelconcerten onder de title De Wolkenberg. Dit theaterprogramma bestond uit een aantal door hemzelf vertelde Aziatische sprookjes, begeleid door muziek van Simon Burgers. Ge pireerd door het succes van deze voorstellingen werd door hem een nieuw idee ontwikkeld, ditmaal met het Russische sprookje als uitgangspunt.
Russische sprookjes zijn heel anders van karakterdan de Aziatische, ze zijn minder ongrijpbaar, aardser, soms spannend, dan weer grappig, maar ook wel eens geheimzinnig. Ze zorgen in ieder geval voor een voorstelling die de moeite van het bekijken waard is. Ook voor deze voorstelling componeerde Simon Burgers de muziek, die op het toneel wordt uitgevoerd door fagottiste Marieke Stordiau, slagwerker Marijn Kroff de Gidts en violiste Jacobien Rozemond.
Kunstenares Susan Schildkamp die het d r voor de voorstelling ontwierp maakte ook de prachtige schilderijen die in dit boek als illustratie bij de verhalen zijn opgenomen. Het is een heerlijk kijk - lees - en voorlees boek geworden geschikt voor alle leeftijden. Op de bijgesloten cd vertelt Peter van der Linde de verhalen, net als in het theater begeleid door bovengenoemde muzikanten.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.