Doorgaan naar inhoud

De Burgeroorlogen

133-35 v.Chr.

De Burgeroorlogen - Appianus, John [Vert.] Nagelkerken
Linnen band met stofomslag

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Rome, de eerste eeuw. Marius en Sulla en daarna Caesar en Pompeius voeren een strijd op leven en dood. Ongekende burgertwisten houden aan tot het keizerschap van Augustus.

Na de moord op Caesar komen de politieke en persoonlijke ambities aan het licht van de coryfeeën, die moeten kiezen tussen een terugkeer naar het oude bestel, waarin senaat en volksvergadering de besluitvorming bepaalden, en een vorm van alleenheerschappij, die alleen de naam ‘koningschap’ niet mag dragen. Winst en verlies blijken afhankelijk van toeval en achteloosheid.

Geen historicus uit de Oudheid behandelt zo uitvoerig de essentiële momenten in de eeuw die voor Rome van groot belang is geweest. Appianus kiest daarbij nauwelijks partij. Bij alle betrokkenen heeft hij oog voor hun kwaliteiten en slechte eigenschappen. Burgeroorlogen is een uniek boek omdat het het enige doorlopende verslag is van deze periode. Appianus erkende als enige de sociale problematiek die de oorzaak van de chaos vormde. Voor het eerst is dit werk volledig in het Nederlands vertaald.



Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.