Doorgaan naar inhoud

al-Sira

verhalen over Mohammed in Mekka

al-Sira - Mahmoud Hussein
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Voordeelboek

Centraal Magazijn
29,50  9,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Omschrijving

De sira, een verzameling biografische verhalen over de profeet, is na de dood van de profeet jarenlang mondeling overgeleverd en later door diverse geleerden op schrift gesteld. Deze sira-literatuur is door haar grote diversiteit en fragmentatie vrij ontoegankelijk. Voor lezers van nu hebben de auteurs van al-Sira gekozen voor een levendige bewerking, zonder aan de ernst, de charme en de humor van het origineel afbreuk te doen. Als lezer ben je als het ware getuige van de schepping, het verhulde huwelijksaanzoek van de eerste vrouw van de profeet, de eerste openbaringen, de twijfel over waarom juist hij, Mohammed, door God werd uitgekozen, en de moeite die het hem kostte dat te aanvaarden.

Tot de drie primaire teksten van de islam behoren de koran, de hadieth en de soenna. Deze laatste, die ook bekend staat als de sira, de biografie, bevat getuigenissen van tijdgenoten over belangrijke gebeurtenissen en momenten uit het leven van Mohammed.
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de politieke, maatschappelijke of godsdienstige dimensie van de islam, is deze weergave van de oorspronkelijke teksten een ideale en zeer levendige kennismaking.

Achter het pseudoniem Mahmoud Hussein gaan de Egyptische auteurs Bahgat Elnadi (1936) en Adel Rifaat (1938) schuil. Beiden zijn gepromoveerd in de politieke filosofie. Nadat zij elkaar ontmoetten als dissidenten in de gevangenis, hebben ze regelmatig samen gepubliceerd over Egypte, het Palestijns-Israëlisch conflict en de vroege tijd van de islam. Sinds de jaren zeventig wonen en werken zij in Parijs.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Bulaaq
  • ISBN:
    9789054601272
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    478
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    Juni 2008
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.