Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Lef om te luisteren - Russel Quaglia, Michael Corso
Lef om te luisteren - Russel Quaglia, Michael Corso

Specificaties

Lef om te luisteren

met leerlingen werken aan de kwaliteit van onderwijs

Russel Quaglia, Michael Corso

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 27,95.

Omschrijving

Iedereen die in het onderwijs werkt, heeft bij elk van deze beschrijvingen ongetwijfeld een van zijn leerlingen voor ogen. De motivatie voor veel leraren zelf ligt in de mogelijkheden om van betekenis te kunnen zijn in het leven van jonge mensen; om met hen op zoek te gaan naar hun dromen en de manier waarop zij deze kunnen waarmaken. In de dagelijkse hectiek lijkt het soms onmogelijk om ruimte te vinden om met de leerling in gesprek te gaan. Wanneer horen we nog echt van leerlingen wat hun dromen zijn en wat hen motiveert?

Russell Quaglia en Michael Corso gingen in gesprek met duizenden leerlingen, van primair tot universitair onderwijs. Zij vroegen welke onderwijskenmerken voor de leerlingen leiden tot betekenisvol onderwijs. Zo ontwierpen zij het Aspiratiemodel: een kader gebaseerd op de begrippen dromen en doen. Uit de feedback komen acht belangrijke condities voor betekenisvol leren naar voren, die in het boek worden onderbouwd en zijn vertaald naar reflectieve vragen en voorbeeldactiviteiten voor de leraar en de leerlingen.

Luisteren naar de leerling blijft dan niet steken op een abstract en formeel niveau. Het gaat verder dan participatie, tevredenheidsonderzoeken of leerlingenraad: de leerling is een gelijkwaardige partner in de schoolgemeenschap en heeft een stem in zijn eigen onderwijs.

Het boek zet onderwijsprofessionals aan om na te denken over hun eigen visie hierop en helpt om dit onderwijsidee concreet vorm te geven in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 27,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht