Doorgaan naar inhoud

Kortrijkse Kunstwerkstede

de Coene

Kortrijkse Kunstwerkstede - Terenja van Dijk, Frank Hermand
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De herontdekking van het belangrijkste 20ste eeuwse Belgische bedrijf in de houtindustrie gebeurde dankzij twee tentoonstellingen: "Van Moderne Makelij 1952-1977. De Kortrijkse Kunstwerkstede De Coene" in Antwerpen (Districtshuizen van Merksem en Deurne - Antwerpen - 2002) en "Kunstwerkstede De Coene 1888-1977, Meesterschap in art nouveau, art deco en design" (Broelmuseum - Kortrijk - 2006).

Voor deze tentoonstellingen werden door Terenja van Dijk de op de DVD gepresenteerde video-getuigenissen vastgelegd. De getuigen, waaronder vele oud-medewerkers, vertellen vanuit verschillende invalspunten de geschiedenis van de Kunstwerkstede. Ze gaan op zoek naar de unieke geest van het bedrijf De Coene: de vernieuwende kracht en het vakmanschap. Het werd een herontdekking van 90 jaar meubelkunst, interieurbouw, architectuur en ondernemerschap.

De vraag vanuit het publiek om dit beeldmateriaal toegankelijk te maken, klonk luid. Daarom hebben de curatoren van de tentoonstellingen (Terenja Van Dijk en Frank Herman) en de Erfgoedcel Kortrijk het initiatief genomen om deze getuigenissen op DVD te bundelen. Dit in nauwe samenwerking met MAS Erfgoedcel Antwerpen, de Stichting De Coene en het Broelmuseum Kortrijk.
Resultaat: 2 uur video-reportages (ondertiteld in het Frans en het Engels) en bijna 2 uur waardevolle archieffilms. Het tekstboekje begeleidt vlot en toegankelijk de DVD. Een chronologisch kader aangevuld met enkele thema's die De Coene zo kenmerken, bieden een houvast.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.