Doorgaan naar inhoud

Kissinger [e-Book]

1923-1968± de idealist

Kissinger - Niall Ferguson
e-Book
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Geen Amerikaans staatsman werd ooit zo bewonderd of gehaat als Henry Kissinger - ook wel bekend als 'de onmisbare man'. Iedere president, van Kennedy tot Obama, won tot nu toe zijn advies in. Zijn tegenstanders schilderen hem echter af als amorele, ijskoude aartsrealist. In dit eerste deel van zijn meesterlijke tweedelige biografie - gebaseerd op Kissingers tot dusver gesloten privé-archief en documenten uit ruim tweehonderd andere archieven in de hele wereld - rekent briljant historicus Niall Ferguson voorgoed af met dit beeld.

De eerste helft van Kissingers leven wordt doorgaans samengevat als het schoolvoorbeeld van de Amerikaanse droom. Hij kwam als joodse vluchteling uit het Duitsland van Hitler naar Amerika, maar klom uiteindelijk op tot adviseur in het Witte Huis. In Kissinger - De idealist laat Ferguson zien dat Kissinger al opmerkelijke prestaties leverde ver voordat hij door Nixon tot Nationaal veiligheidsadviseur werd benoemd: als soldaat in de Slag om de Ardennen, als een van de bevrijders van een concentratiekamp, als ondervrager van nazi's en als student aan Harvard.

Kissinger - De idealist is het verhaal van een van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd. Niall Fergusons verslag van een uitzonderlijke levensloop werpt een nieuw licht op een tumultueuze periode uit de wereldgeschiedenis: de Koude Oorlog.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Hollands Diep
  • ISBN:
    9789048830152
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    1.073
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Oktober 2015
  • Rubriek: